Inkomsten en uitgaven

www.NIBUD.nl 
Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Zoekt u informatie, praktische tips, berekeningen en testjes over geld? Het Nibud is in Nederland hét kenniscentrum op het gebied van de huishoudfinanciën.

www.zelfjeschuldenregelen.nl 
Site van het Nibud en de NVVK over beginnende schulden en betalingsachterstanden. Met een Stappenplan om snel zelf aan de slag te gaan om uw schulden.

 

www.NIBUDjong.nl 
Alles over geldzaken voor scholieren. Praktische tips, zak- en kleedgeld bedragen en veel informatie over oa geld verdienen en mobiele telefoonkosten.

 

www.uwbeslagvrijevoet.nl

Als u uw rekeningen niet op tijd betaalt, kunt u te maken krijgen met loonbeslag. Dan krijgt een beslaglegger een deel van uw loon of uitkering. Een beslaglegger is bijvoorbeeld een deurwaarder. Maar u heeft geld nodig om uw vaste lasten te betalen. Daarom mag u een deel van uw inkomen houden. Dit deel kunt u gebruiken om uw vaste lasten te betalen en om boodschappen van te doen. Het bedrag dat u elke maand van uw loon of uitkering mag houden heet de beslagvrije voet.

 

www.berekenuwrecht.nl

Tegemoetkomingen zijn er niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. Wellicht heeft ook u recht op landelijke tegemoetkomingen of gemeente.

 

www.toeslagen.nl

Toeslagen vormen een aanvulling op uw inkomen. Kijk of u toeslag kunt krijgen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget.

 

www.duo.nl

DUO is de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs. Financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen.

 

www.rechtopgeld.nl

Rechtopgeld.nl is een particulier initiatief en geen overheidswebsite. Door de eenvoudige vragen van de  test te beantwoorden, krijgt u snel en makkelijk een overzicht van mogelijke regelingen. En hoe u deze kunt aanvragen.

 

www.wijzeringeldzaken.nl

Wijzer in geldzaken wijst consumenten met vragen over geldzaken de weg naar betrouwbare informatie. Gebruik de tips, tools en informatie.