Budgetbeheer op Maat, een nieuwe dienstverlening in Lelystad

In Lelystad is MDF gestart met het aanbieden van Budgetbeheer op Maat.
 

Als u (nog) niet in aanmerking komt voor een schuldenregeling maar wel ondersteuning nodig heeft bij het regelen van uw financiën kan budgetbeheer u helpen. Budgetbeheer op Maat ondersteunt zowel op het gebied van de inkomsten als de uitgaven. Naast het betalen van de lopende verplichtingen kan Budgetbeheer op Maat ook hulp bieden bij bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, kwijtscheldingen, de belastingaangifte, het treffen van betalingsregelingen en bij het aanpakken van een foutieve beslaglegging.
 

Tijdens de intake wordt een analyse gemaakt om te bepalen welke vorm van financiële ondersteuning u het beste past. De ondersteuning die ingezet wordt sluit aan bij wat u al weet en kunt en heeft tot doel dat u leert om uw eigen financiën zelfstandig te regelen.     
                                                                                                               

Om voor budgetbeheer in aanmerking te komen is het voorwaarde dat u gemotiveerd bent om mee te werken en bereid bent benodigde gegevens aan te leveren. Als dit niet mogelijk is, kan beschermingsbewind een optie zijn.

Voor meer informatie of om u aan te melden voor Budgetbeheer op Maat kunt u mailen naar Esther Mulder (e.mulder@mdflevoland.nl) of Suzanne Wachters (s.wachters@mdflevoland.nl)  of bellen naar 0320 - 211 700.