Nog plaatsen vrij in de groep 'twee huizen' Lelystad, Dronten en Zeewolde

Een scheiding tussen ouders is voor kinderen vaak een ingrijpende gebeurtenis. Plotseling geconfronteerd worden met ouders die niet meer bij elkaar wonen kan veel verdriet, verwarring, angst of boosheid oproepen. Het is voor hen vaak moeilijk te begrijpen. Omdat het voor kinderen goed is om over hun gevoelens te praten en zij dit graag met leeftijdsgenoten doen die hetzelfde meemaken, is er voor hen de kindergroep ‘Twee huizen’.

Voorafgaand aan de groep is er een kennismakingsgesprek met ouders en het kind. Er zijn twee ouderbijeenkomsten en na afloop vind er een eindgesprek plaats met de ouders. Ook worden ouders en leerkrachten schriftelijk geïnformeerd.
De groep telt 6 bijeenkomsten en is bestemd voor kinderen van de basisschool (8 tot en met 12 jaar) die recentelijk of een langere tijd geleden te maken hebben gehad met een scheiding van hun ouders. Thema’s die aan bod komen zijn:
  • Veranderingen en herinneringen
  • Erkennen van - en omgaan met gevoelens
  • Ontwikkelen / vergroten van het zelfvertrouwen.
Alleen praten is voor de meeste kinderen niet dé manier. Daarom wordt gebruik gemaakt van creatieve werkvormen, muziek, verhalen en beweging.

Lees meer