MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

Problemen met de buren

Ergert u zich aan harde geluiden van de buren? Heeft u last van uw buurkinderen? Stoort u zich aan rondslingerend vuil? Levert de boom van de buren u veel ergernis op? De oplossing ligt dichtbij.

Woont u dicht op uw buren in een wijk? Dan kunt u af en toe last van elkaar hebben. Daar kunt u eenvoudig wat aan doen. Een goed gesprek met de buren is meestal de oplossing. Dat werkt beter dan een briefje in de bus gooien, tegen de muur bonken of een klacht indienen bij de woningcorporatie of politie. Voorkom dat kleine irritaties oplopen. Wacht dus niet te lang om te gaan praten met uw buren. Probeer ergernissen op te lossen in een goed gesprek.

Tips

Tips voor een goed gesprek met uw buren:

  1. Praat niet met elkaar als u nog erg boos bent.
  2. Praat met elkaar op een moment dat voor beide partijen geschikt is. En neem de tijd voor het gesprek.
  3. Geef duidelijk aan waar u precies last van heeft. En vertel waar en wanneer en welke gevolgen dat voor u heeft.
  4. Kom niet zelf met ‘de beste oplossing’, maar geef de ander de ruimte om een oplossing te bedenken.
  5. Probeer rustig te blijven, ook als de ander boos wordt. De kans is groter dat de ander daardoor ook weer rustig wordt.
  6. Ga nooit dreigen, dat leidt juist tot ruzie.
  7. Maak samen afspraken om de overlast in de toekomst te voorkomen. Als beide partijen bereid zijn iets toe te geven, dan is de kans het grootst dat u een oplossing vindt. 

Meer informatie over dit onderwerp

Problemen met je buren 

Buurtbemiddeling

Lukt het u niet om de problemen met de buren samen uit te praten. Woont u in de gemeente Dronten of Zeewolde? Dan kan onze Buurtbemiddeling u helpen. Lees meer...

Advies en hulp 

Zoekt u advies en hulp bij problemen met de buren? Of heeft u andere vragen? Lees dan hier hoe u contact met ons kunt opnemen. Wij helpen u graag verder. 

Deel deze pagina: