MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

Hoe kan ik een huisuitzetting voorkomen

Heeft u een dagvaarding gekregen van de deurwaarder om te verschijnen voor de kantonrechter? De kantonrechter kan besluiten om de huurovereenkomst te ontbinden, waarna u uw huis kunt worden uitgezet. De kantonrechter kan ook beslag laten leggen op uw salaris of uitkering, op de inboedel van uw huis of op uw huurtoeslag. Een procedure bij de kantonrechter betekent bovendien extra kosten, die u zelf moet betalen. Probeer het dus niet zo ver te laten komen.

Neem contact op met de verhuurder of deurwaarder

Heeft u een huurachterstand? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de verhuurder van uw huis. Meestal kunt u een betalingsregeling treffen en zo voorkomen dat er extra (incasso)kosten bovenop de huurschuld komen. Heeft de verhuurder de incassering van de huurschuld uit handen gegeven aan een deurwaarder? Probeer dan een betalingsregeling te treffen met de deurwaarder.

Advies en hulp

Dreigt er huisuitzetting en wilt u ondersteuning bij het voorkomen ervan? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Hier leest u hoe u dat kunt doen. Wij helpen u graag verder.

Deel deze pagina: