MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Zeewolde

Problemen bij het ouder worden

U bent op leeftijd. Daardoor ziet u zich misschien voor nieuwe problemen gesteld: lichamelijke beperkingen, verlies van vitaliteit, eenzaamheid, de zorg voor een zieke partner, onbekendheid met de digitale wereld of moeite met het bijhouden van uw post. Onze maatschappelijk werkers en vrijwilligers kunnen u helpen.

Veel voorkomende vragen van ouderen zijn:

Ik ben eenzaam

Heeft u problemen met uw gezondheid en bent u daardoor minder zelfstandig? Misschien heeft u ook collega’s, familieleden, vrienden of buren verloren. Voelt u zich daardoor eenzaam? Dan kunt u met een maatschappelijk werker bespreken wat u daaraan wilt doen. Lees meer...

Ik zoek activiteiten en gezelschap

Wij weten welke activiteiten er bij u in de buurt zijn. We kunnen u daar informatie over geven en u aanmelden. Ook helpen we met hoe u er het beste naartoe kunt gaan. 

Ik kan niet mee in de digitale wereld

Vindt u alles wat op de computer, tablet of smartphone gebeurt, maar ingewikkeld? En vindt u het lastig om er uw weg te vinden? Dan helpen wij u graag met uitleg over hoe u online zaken kunt bekijken en regelen. Heeft u thuis geen computer of tablet en internet? Dan helpen wij u op ons kantoor. Ook kunnen we u vertellen waar u wel een computer met internet kunt gebruiken. Misschien wilt u leren hoe u een computer of tablet kunt gebruiken? Dan zoeken wij naar een cursus voor u. Bijvoorbeeld een cursus geschikt voor ouderen en met lage kosten. 

Ik kan de post niet meer bijhouden

Vindt u het lastig om uw post goed bij te houden? Dan komt een vrijwilliger graag bij u thuis om samen met u naar uw post te kijken. Hij of zij helpt u bijvoorbeeld met het ordenen van uw post in een multomap met inhoud- en tabbladen. Deze map krijgt u van ons. De vrijwilliger komt regelmatig bij u om naar de nieuwe post te kijken. En als dat nodig is, helpt hij of zij u bij het reageren op brieven of rekeningen.

Ik ben mantelzorger en dat valt niet mee

Zorgt u voor uw zieke partner? Dan kan dat behoorlijk zwaar en uitputtend zijn. Samen met u kijken we hoe we uw taak kunnen verlichten en op welke voorzieningen u recht heeft. We helpen u bijvoorbeeld met het zoeken naar dagbesteding, waar uw partner regelmatig en goed verzorgd naartoe kan. U heeft dan een dag of dagdeel tijd voor uzelf. Maar er is meer mogelijk. Bijvoorbeeld uw boodschappen thuis laten bezorgen. Of de hulp van een wijkverpleegkundige bij het aankleden en douchen van uw partner. Huishoudelijke hulp is ook een mogelijkheid. Of misschien wilt u meer weten over een personenalarmering. 

Advies en hulp 

Zoekt u advies of hulp bij problemen met het ouder worden? Of heeft u andere vragen? Lees dan hier hoe u contact met ons kunt opnemen. Wij helpen u graag verder. 

Lotgenoten

Wilt u graag met lotgenoten te praten over wat u meemaakt? Hier leest u hoe MDF u kan helpen bij het opzetten van een zelfhulpgroep. Laat het ons weten via de mail lotgenotencontact@mdflevoland.nl of bel met (0320) 21 17 00.  

Deel deze pagina: