MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

Aanvulling op het inkomen

Iedereen heeft recht op een inkomen op minimaal bijstandsniveau. Als uw inkomen lager is dan kunt u een aanvulling vragen. 

Toeslag aanvragen

Heeft u een uitkering van het UWV onder het sociaal minimum? Dan moet u eerst een toeslag aanvragen bij het UWV. Hier vindt u het aanvraagformulier. Wanneer u zo’n toeslag heeft aangevraagd, zijn er drie uitkomsten mogelijk:

  1. Het UWV vult uw inkomen aan tot het sociaal minimum. 
  2. Het UWV wijst uw aanvraag af. (zie aanvullende bijstand aanvragen)
  3. De aanvulling van het UWV is niet genoeg om op het sociaal minimum uit te komen. Want het UWV vult uw inkomen slechts aan tot uw laatste salaris. (zie aanvullende bijstand aanvragen).

Bekijk hier een filmpje over plichten bij een toeslag van UWV

Aanvullende bijstand aanvragen

Wijst het UWV uw aanvraag af? Of komt uw inkomen met de toeslag van het UWV niet boven het sociaal minimum uit? Dan kunt u aanvullende bijstand aanvragen bij de gemeente. U vraagt aanvullende bijstand aan via www.werk.nl of ga langs bij het gemeentehuis afdeling sociale zaken. 

Ook als u inkomen uit arbeid heeft kan het inkomen onder het sociaal minimum uitkomen. In dat geval is het ook mogelijk om aanvullende bijstand aan te vragen. 

Telt het inkomen van mijn partner ook mee?
Bijstand is een gezinsuitkering. Het inkomen van de partner wordt daarom meegerekend. Ook is de hoogte van de bijstand afhankelijk van het aantal medebewoners. Dat heet de kostendelersnorm Hier leest u meer.  

Luister hier naar een MDF hulpverlener op Omroep Flevoland

Tijdens de uitzending van 'Dit is Flevoland' vertelt Nynke Brouwer over aanvullingen op uw inkomen. 

Dat geldt ook voor mij

Woont u in Lelystad dan kunt u op deze website checken of u recht heeft op regelingen of voorzieningen.

Advies en hulp

Zoekt u advies of hulp bij het aanvragen van een aanvulling op uw inkomen? Hier leest u hoe u contact met ons op kunt nemen. Wij helpen u graag verder.

Deel deze pagina: