MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

Eenzaamheid

U heeft behoefte aan contacten met andere mensen, maar u weet niet met wie. U voelt zich eenzaam. Dat is vervelend. Toch kunt u op veel manieren in contact komen met andere mensen. Misschien vindt u dat lastig. Maar alle begin is moeilijk. Op deze pagina leest u tips, die u op weg kunnen helpen.

Word lid van een club of vereniging

Om met mensen in contact te komen, zult u toch echt de deur uit moeten! Zoek daarom een club of vereniging die past bij uw hobby of interesse. Of volg een cursus. Dan komt u vanzelf in contact met anderen. Er zijn allerlei verenigingen en clubs. Denk aan sportclubs, zang- of dansverenigingen of creatieve clubs. Kijk op internet naar de mogelijkheden bij u in de buurt. 

Schrijf u in voor vrijwilligerswerk

Zit u veel thuis en wilt u wat betekenen voor de maatschappij? Schrijft u dan in voor vrijwilligerswerk. Veel organisaties kunnen uw extra handje heel goed gebruiken. Hieronder vindt u meer informatie. 

Lelystad

Dronten
Meerpaal

Zeewolde
Welzijn Zeewolde

Volg een sociale vaardigheidstraining

Vindt u het moeilijk om contact te maken met andere mensen. Gaat u dat liever uit de weg? Misschien komt dat, omdat u vragen heeft als: Hoe begin ik een gesprek? Hoe ga ik met andere mensen om? Hoe onderhoud ik contacten met anderen?

Wilt u dat veranderen? Kijk dan eens naar een sociale vaardigheidstraining bij u in de buurt. U oefent er wekelijks uw sociale vaardigheden. Samen met mensen die het ook lastig vinden om contact te leggen. 

Meer informatie over activiteiten

Kijk ook eens naar deze sites: 

Ontmoeting en activiteiten

Op de site sociale kaart Flevoland  vindt u activiteiten en ontmoetingsmogelijkheden in uw woonplaats.

Voor Lelystad

Voor Dronten

Voor Zeewolde

Tip: download de app van Klup 50+

Wilt u op een leuke manier nieuwe mensen leren kennen in uw eigen omgeving, maar ook daar buiten? Dan is Klup wat voor u! Bij Klup draait het namelijk om het ontmoeten van leeftijdsgenoten tijdens gezellige activiteiten. Daarnaast kunt u in de Klup app connecties maken en contact houden met andere kluppers (gebruikers) in de buurt en met mensen die u hebt leren kennen tijdens de activiteiten.

Advies en hulp

Zoekt u hulp of advies bij uw gevoelens van eenzaamheid. Of heeft u andere vragen? Lees dan hier hoe u contact met ons kunt opnemen. Wij helpen u graag verder. 

Lotgenoten

Wilt u graag met lotgenoten te praten over wat u meemaakt? Hier leest u hoe MDF u kan helpen bij het opzetten van een zelfhulpgroep. Laat het ons weten via de mail lotgenotencontact@mdflevoland.nl of bel met (0320) 21 17 00.  

Deel deze pagina: