MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

Eenzaamheid

U heeft behoefte aan contacten met andere mensen, maar u weet niet met wie. U voelt zich eenzaam. Dat is vervelend. Toch kunt u op veel manieren in contact komen met andere mensen. Misschien vindt u dat lastig. Maar alle begin is moeilijk. Op deze pagina leest u tips, die u op weg kunnen helpen.

Praat er eens over

Vindt u het moeilijk om contact te maken met andere mensen. Gaat u dat liever uit de weg? Misschien komt dat, omdat u vragen heeft als: Hoe begin ik een gesprek? Hoe ga ik met andere mensen om? Hoe onderhoud ik contacten met anderen? Wilt u dat veranderen? Praat er eens over met een maatschappelijk werker

Intitiatieven tegen eenzaamheid

Lelystad
Cursus creatief leven

Dronten
Zamen-een

Zeewolde
Informatiepunt eenzaamheid

Schrijf u in voor vrijwilligerswerk

Zit u veel thuis en wilt u wat betekenen voor de maatschappij? Schrijft u dan in voor vrijwilligerswerk. Veel organisaties kunnen uw extra handje heel goed gebruiken. Hieronder vindt u meer informatie. 

Lelystad

Dronten
Meerpaal

Zeewolde
Welzijn Zeewolde

Meer informatie over activiteiten

Kijk ook eens naar deze sites: 

Ontmoeting en activiteiten

Op de site sociale kaart Flevoland  vindt u activiteiten en ontmoetingsmogelijkheden in uw woonplaats.

Voor Lelystad

Voor Dronten

Voor Zeewolde

Tip: download de app van Klup 50+

Wilt u op een leuke manier nieuwe mensen leren kennen in uw eigen omgeving, maar ook daar buiten? Dan is Klup wat voor u! Bij Klup draait het namelijk om het ontmoeten van leeftijdsgenoten tijdens gezellige activiteiten. Daarnaast kunt u in de Klup app connecties maken en contact houden met andere kluppers (gebruikers) in de buurt en met mensen die u hebt leren kennen tijdens de activiteiten.

Tip: On line daten

Steeds meer mensen vinden hun partner op internet. Het kan lastig zijn te bepalem welke datingsite het beste bij u past. Hier kunt u eenvoudig alle datingsites vergelijken in één overzicht. 

Wilt u meer weten over online daten voor ouderen? Lees dan de informatie van zusterjansen.nl.

Advies en hulp

Zoekt u hulp of advies bij uw gevoelens van eenzaamheid. Of heeft u andere vragen? Lees dan hier hoe u contact met ons kunt opnemen. Wij helpen u graag verder. 

Deel deze pagina: