MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

Cursussen, groepen en workshops

Soms leent een probleem of vraag zich beter voor een groepsgewijze aanpak. Hierbij kan de nadruk liggen op informatieoverdracht (een cursus of workshop), oefenen om vaardigheden te verbeteren (een training) of praten met elkaar (een gespreksgroep). U werkt in een groep samen met andere mensen die een zelfde soort probleem hebben. Het kan een hele opluchting zijn om te merken, dat u niet de enige bent die ergens mee zit. Op deze manier kunt u van elkaar leren en elkaar steunen.

Afhankelijk van het onderwerp omvat het groepswerk ongeveer zes tot acht bijeenkomsten van gemiddeld twee uur. De groepsgrootte varieert doorgaans van acht tot veertien deelnemers. De begeleiding is in handen van twee medewerkers van MDF. 

Wanneer u zich aanmeldt voor een vorm van groepswerk, volgt er een gesprek met u om te bepalen of dit aanbod bij uw hulpvraag past. U ontvangt dan tevens informatie over wanneer en waar een eerstvolgende groep start.

Het groepswerk van MDF kost u geen geld.

LET OP: Het aanbod geldt alleen voor inwoners van Lelystad, Zeewolde en de gemeente Dronten!

Bekijk onderstaande film over de kracht van groepswerk 

Momenteel worden de volgende cursussen, trainingen, groepen en workshops aangeboden:

Voor volwassenen:

Assertiviteitstraining

Sterker in je schoenen

Een puber in huis

Opvoeden en zo

Workshops geldzaken

Voor kinderen:

Dit ben ik

Twee huizen 

Je bibbers de baas

Piep zei de muis

Meer informatie:

Heeft u vragen over het cursusaanbod van MDF? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de groepswerkcoördinator van MDF Inge Rijpma, telefoonnummer 06 13 96 68 56 of via de mail i.rijpma@mdflevoland.nl

Deel deze pagina: