MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

Schulden aflossen

Heeft u betalingsachterstanden of schulden? Dan kan schuldhulpverlening u helpen. Een schuldhulpverlener berekent wat u maandelijks kunt aflossen aan uw schuldeisers. Ook onderzoekt hij of zij met u hoe u uw schulden het beste kunt aflossen. Afhankelijk van uw situatie kan een betalingsregeling of een schuldregeling de oplossing zijn voor uw schulden. 

Betalingsregeling

Een betalingsregeling is een overeenkomst tussen u en uw schuldeisers. Daarin staat dat u uw schulden helemaal terugbetaalt in een vastgesteld aantal termijnen. Zo’n betalingsregeling is vaak voor één schuld, maar kan ook voor meerdere schulden gelden.

Schuldregeling

Bij een schuldregeling spant u zich 3 jaar lang tot het uiterste in om zoveel mogelijk van uw schulden af te betalen. Daarbij moet elke schuldeiser het goed vinden dat u een deel van uw schuld niet aflost. Zij gaan alleen akkoord als u zich tot het uiterste heeft ingespannen. Er zijn twee schuldregelingen: schuldbemiddeling en saneringskrediet. Deze schuldregelingen worden ook wel een minnelijke regeling genoemd. Lees meer…

Begeleidingsgesprekken

U krijgt ook begeleidingsgesprekken. In deze gesprekken praat u met de schuldhulpverlener over hoe u met uw geld omgaat. Aan schuldhulpverlening en begeleiding zijn afspraken verbonden. De schuldhulpverlener bespreekt deze met u en u zet er uw handtekening onder. Lees meer…

Tijdens de schuldhulpverlening houdt u zelf de verantwoordelijkheid over uw geldzaken. Schuldhulpverlening verstrekt geen geld. Wordt tijdens de schuldhulpverlening duidelijk dat u uw geldzaken tijdelijk niet zelfstandig kunt uitvoeren? Dan kunt u budgetbeheer krijgen als extra ondersteuning.

Veelgestelde vragen over schulden

Bekijk filmpjes schuldhulpverlening

 

Informatie op internet

Kijk ook eens op deze sites

Download hier de flyer schuldenregeling

Advies en hulp

Wilt u advies of hulp bij het regelen van uw schulden? Of heeft u een andere vraag? Hier leest u hoe u contact met ons op kunt nemen. Wij helpen u graag verder.

Of meldt u hier direct aan

Deel deze pagina: