MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Zeewolde

Vrijwilliger maatschappelijk werk

U wilt graag extra ondersteuning thuis, nadat de hulpverlening van de maatschappelijk werker klaar is. U wilt wel meer contacten met anderen, maar vindt het lastig om zelf contact te leggen? U zoekt een steuntje in de rug om voor de eerste keer ergens naartoe te gaan. U wilt  graag steun bij uw contact met instanties? Of u zoekt hulp bij het gebruik van de computer en de mogelijkheden van internet. 

Herkent u dit? Dan kan een vrijwilliger van de afdeling maatschappelijk werk van MDF u helpen!

Wat doet een vrijwilliger?

Een vrijwilliger komt bij u thuis en luistert naar u. Hij of zij is een maatje dat meedenkt en samen met u aan uw doel werkt. Kortom: een vrijwilliger kan u helpen door met u te praten. Of u helpen bij praktische zaken, zoals omgaan met internet of meegaan naar afspraken. 

De vrijwilliger staat naast u en doet niets alleen, hij werkt altijd samen met u. Hij of zij begeleidt u met respect en gelijkwaardigheid. 

Voordat iemand vrijwilliger wordt bij ons, heeft hij of zij een training gevolgd bij het MDF. Ook  moeten vrijwilligers een integriteitsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag afgeven. 

Deze vrijwilligers zijn werkzaam in Dronten en Zeewolde.

Hoe werkt het?

Uw maatschappelijk werker kan u aanmelden. U kunt u ook zelf aanmelden. Dat moet u wel eerst bespreken met uw maatschappelijk werker. De vrijwilligerscoördinator neemt dan contact met u op. Tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek bespreekt hij of zij of een vrijwilliger u kan begeleiden. 

Krijgt u inderdaad begeleiding van een vrijwilliger? Dan komen de coördinator en de vrijwilliger samen bij u op bezoek. Tijdens dat bezoek bespreekt u het doel van de begeleiding. Ook maakt u een nieuwe afspraak met de vrijwilliger. Daarna komt de vrijwilliger regelmatig bij u langs om u verder te begeleiden.

De vrijwilliger houdt de coördinator op de hoogte van hoe het gaat en eventuele bijzonderheden. 

Download hier de flyer vrijwilligers maatschappelijk werk

Meer informatie of aanmelden

Wilt u meer informatie over een vrijwilliger maatschappelijk werk of wilt u zich aanmelden Lees dan hier hoe u contact met ons kunt opnemen. Wij helpen u graag verder.

Deel deze pagina: