MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

Ik heb geen zorgverzekering. Mag ik naar een huisarts of specialist?

Als U geen zorgverzekering hebt, kunt u wel naar de huisarts, maar u moet dan zelf de kosten betalen. Een bezoek aan de specialist is over het algemeen alleen mogelijk met een verwijzing van de huisarts. U kunt de kosten van een huisarts of specialist pas declareren vanaf de datum waarop u verzekerd bent.

Bekijk filmpje

Sluit zo snel mogelijk een zorgverzekering af

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Als u nog geen zorgverzekering hebt, moet je die zo snel mogelijk afsluiten. Zo voorkomt u dat u een boete krijgt en dat er verplicht een zorgverzekering voor u wordt afgesloten. Het College van Zorgverzekeringen (CvZ) controleert of mensen een zorgverzekering hebben afgesloten. Wanneer het CvZ erachter komt dat u geen zorgverzekering hebt, krijgt u een aanmaning thuis. Als u na deze eerste aanmaning geen zorgverzekering afsluit, krijgt u een boete. U heeft dan nog één kans om alsnog zelf een zorgverzekering af te sluiten. Doet u dat niet dan volgt een tweede boete.

Zoek informatie over zorgverzekeringen

Er zijn veel websites met informatie over zorgverzekeringen. Op de startpagina zorgverzekeringen vindt u alle aanbieders van zorgverzekeringen en informatie over ziektekosten en declaraties. Of neem contact op met de zorgverzekeringslijn via 0800 64 64 644. Daar krijgt u persoonlijk advies over het aanvragen van zorgtoeslag of welke zorgverzekering bij u past.

Vraag ondersteuning bij het vinden van een zorgverzekering

Vraag aan een vriend, een familielid of bekende of hij u kan helpen bij het vinden van een zorgverzekering.

Advies en hulp

Zoekt u advies en hulp bij het afsluiten van een zorgverzekering? Of heeft u andere vragen? Lees dan hier hoe u contact met ons kunt opnemen. Wij helpen u graag verder. 

Deel deze pagina: