MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

Gezinscoach

Heeft u soms het gevoel dat uw kind de baas is in huis? Is er zoveel gebeurd in uw gezin, dat u niet weet waar u moet beginnen? Staat u er helemaal alleen voor met uw kinderen en is alles u te veel. Werken instanties niet mee en weet u niet wat u moet doen? Kortom: kan het zo niet langer? Dan kan een gezinscoach u en uw gezin helpen.

Problemen komen in ieder gezin voor. Maar misschien is het probleemgedrag van uw kind zo heftig en hardnekkig dat u het niet meer aankunt. Misschien heeft u eerder hulpverlening gehad, maar gaf dat niet het gewenste resultaat. Dan kan het moeilijke gedrag van een kind samenhangen met andere problemen in uw gezin. Dit kunnen bijvoorbeeld problemen zijn met:

  • relaties 
  • geld of schulden
  • wonen
  • overlast in de buurt
  • werk of onderwijs
  • gezondheid
  • veiligheid
  • vrijetijdsbesteding en sociale contacten

Een gezinscoach begeleidt gezinnen met problemen met één of meer kinderen (van 0 tot 23 jaar). De gezinscoach helpt bij alles wat nodig is om uw gezin weer op de rails te krijgen. We luisteren goed naar uw hulpvraag en houden rekening met het belang van uw kinderen. Het uiteindelijk doel is dat u weer verantwoordelijkheid kunt nemen voor alle gezinstaken en dat uw kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen.

Zo werkt de gezinscoach

In het eerste gesprek (de intake) vraagt de gezinscoach naar uw problemen en hulpvraag. Daarna praat de gezinscoach met u en uw kinderen. Dus nooit alleen met uw kind. Hij of zij werkt met u samen en helpt bij praktische zaken. Ook bezoekt de gezinscoach instanties samen met u. Hij of zij ondersteunt en adviseert u bij opvoedingsvragen en problemen. 

Zijn er meer hulpverleners in uw gezin? Dan zorgt de gezinscoach dat alle begeleiding goed op elkaar is afgestemd. Zo nodig verwijst de gezinscoach door naar specialistische hulp.

Hoe de begeleiding er in de praktijk uitziet, hangt af van uw gezin en uw vragen. Soms zijn een paar gesprekken voldoende. Soms duurt de begeleiding langer. Meestal komt de gezinscoach bij u thuis. Maar de gesprekken kunnen ook op het kantoor van MDF zijn.

Coaching op advies van anderen

Misschien hebben uw kinderen problemen op school, in de buurt of thuis. Dan kunnen bijvoorbeeld mensen op school of de politie vinden dat daar iets aan gedaan moet worden. Zij kunnen de gezinscoach vragen om contact met u op te nemen. De gezinscoach bespreekt dan met u welke problemen er zijn en helpt mee om een oplossing te vinden.

Download hier de folder gezinscoach

Advies en hulp 

Zoekt u advies en hulp van een gezinscoach? Of heeft u andere vragen? Lees dan hier hoe u contact met ons kunt opnemen. Wij helpen u graag verder. 

Deel deze pagina: