MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten

Piep zei de Muis

Een groep voor kinderen van 4 tot 8 jaar die extra steun nodig hebben omdat zij thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met spanning en stress.

Spanningen thuis kunnen komen door een ouder of broer/zus die ernstig ziek is, verslaafd is of als er sprake is van een scheiding of ruzie. Piep zei de Muis helpt kinderen en hun ouders hoe ze om kunnen gaan met tegenslagen, om zo de veerkracht van een kind te vergroten. Iedere week vertelt handpop Muis Piep de kinderen over moeilijke en verdrietige situaties die hij zelf meemaakt. Zo leren kinderen dat zij niet de enige zijn en hoe ze met deze situaties om kunnen gaan. Naast plezier maken leren de kinderen ook dat gevoelens er mogen zijn. Er worden spelletjes en creatieve activiteiten gedaan.

Ouders

Het vergroten van de veerkracht van een kind kan niet zonder zijn/haar ouders. Zij zijn tenslotte de belangrijkste personen in het leven van hun kind. Ze spelen een grote rol in de ontwikkeling van een positief zelfbeeld. Wanneer een gezin moeilijke situaties meemaakt, heeft dit invloed op hoe kinderen zich ontwikkelen. In een aantal gesprekken en bijeenkomsten krijgen ouders tips en handvatten hoe zij hun kind hierbij kunnen helpen. 

Data

  • Op maandag 12 februari 2024 vinden de kennismakingsgesprekken met ouders plaats
  • Op maandag 26 februari 2024 start de kindergroep. Er zijn 12 bijeenkomsten van 1,5 uur.
  • Op maandag 29 januari 2024 zijn de eindgesprekken met ouders
  • Er zijn een 2 ouderbijeenkomsten en 1 eindgesprek. Deze data volgen nog.

Tijd en plaats

  • De groep start om 15:00 uur en is om 16:30 uur afgelopen
  • Ouders brengen en halen hun kind zelf
  • De locatie is Helling 15 in Dronten.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maaike de Kroon 06 53 75 98 63 en Ilse de Sain 06 53 75 98 18 van MDF.

Download hier de flyer

Aanmelden

  • U kunt zich aanmelden door het formulier hieronder in te vullen.
  • Na aanmelding wordt er telefonisch contact met u opgenomen. 

Let op: Houd er rekening mee dat voor de start van de training, beide gezaghebbende ouders formeel getekend moeten hebben voor de deelname van het kind. Dit wordt met u besproken tijdens het intakegesprek voorafgaand aan de training.Vernieuw code » als u de tekst niet kunt lezen
Alle velden en vragen met een * zijn verplicht om in te vullen
Deel deze pagina: