MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Zeewolde

Mijn personeel heeft schulden, wat nu?

Een groot deel van de werknemers in Nederland maakt zich in deze tijd zorgen over geld. Werknemers zónder financiële zorgen zijn productiever en gemotiveerder dan werknemers mét geldzorgen. Steeds meer werkgevers proberen medewerkers daarom al in een eerder stadium te helpen. Wilt u signalen van financiële problemen bij uw werknemers leren herkennen? En wilt u weten hoe u als werkgever uw werknemer kunt ondersteunen bij het oplossen van schulden? 

Kom dan naar onze voorlichtingsbijeenkomst ‘Uw personeel heeft schulden, wat nu?’. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Zeewolde, die hiermee werkgevers wil ondersteunen en hoopt dat mensen met financiële zorgen hierdoor eerder in beeld komen.

Voorlichtingsbijeenkomst

In de voorlichtingsbijeenkomst gaan we in op:

  • Financiële problemen op de werkvloer: hoe vaak komt dit voor en wat zijn de gemiddelde kosten voor een werkgever met een werknemer met schulden?
  • Signalen van financiële problemen: waar merkt u aan dat uw werknemer (mogelijk) schulden heeft?
  • Hoe ziet een incassotraject eruit?
  • Beslaglegging: loonbeslag en beslagvrije voet: de do’s en don’ts
  • Een traject schuldhulpverlening: wat kan uw medewerker verwachten?
  • Acties bij financiële problemen: Hoe kunt als werkgever helpen en wat zijn de valkuilen?

Deze voorlichtingsbijeenkomst vindt naar verwachting plaats op dinsdag 6 of donderdag 8 oktober in Zeewolde. Als u met één of meer personen hieraan wilt deelnemen kunt u zich hieronder aanmelden. U kunt daarbij aangeven of uw voorkeur uitgaat naar een bijeenkomst op 6 of 8 oktober en naar welk tijdstip uw voorkeur uitgaat (aan het eind van de middag of het begin van de avond). Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur.

De vraag die daarbij uiteraard actueel is, is of de workshop fysiek plaats kan vinden. We laten ons hierin leiden door de ontwikkelingen van het moment. Mocht het niet verantwoord zijn om de workshop fysiek te doen, dan nemen we contact met u op voor een persoonlijke afspraak.

Download hier de flyer 'Mijn personeel heeft schulden, wat nu?'

LET OP: Aangepast aanbod vanwege corona-maatregelen

Vanwege de huidige maatregelen kunnen de voorlichtingsbijeenkomsten op 6 of 8 oktober niet doorgaan. Had u zich  al aangemeld? Dan hebben we u inmiddels benaderd. 

In plaats hiervan bieden wij u een bedrijfsbezoek aan. We komen graag bij u langs om u hierover te informeren. 

Advies en hulp

Heeft u nu al vragen op het gebied van werknemers en schulden? Of heeft u andere vragen? Lees dan hier hoe u contact met ons kunt opnemen. Wij helpen u graag verder.

Aanmelden

U kunt zich op onderstaand formulier aanmelden voor een bedrijfsbezoek:Vernieuw code » als u de tekst niet kunt lezen
Alle velden en vragen met een * zijn verplicht om in te vullen
Deel deze pagina: